NİĞDE / BOR - Bor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Water is Life" ( Su Hayattır ) eTwinning Projesi

BOR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  SU HAYATTIR PROJESİ

Sivas Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayla ÇAKIR ve Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Nurcan OTYAKMAZ'ın kuruculuğunu yaptığı 13-19 Yaş araladığındaki öğrencilere yönelik Water is Life (su Hayattır) eTwinning projesine okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÖZCAN da ortak oldu. Bu proje 4 ayrı ülkeden 15 öğretmen ve 75 öğrencinin katıldığı uluslararası bir proje olarak dikkat çekiyor.

Suyun hayatımızdaki önemini vurgulamak.
Suyun doğru kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmak.
Suyun canlıların yaşamsal faaliyetleri için önemini vurgulamak. Kişisel bakım sırasında suyun daha az kullanımını sağlamak.
Su israfını önüne geçmek.
Suyun çevresel sorunları önlemede nasıl bir etkisi olduğunu vurgulamak.
Su kullanımında ki yanlış alışkanlıkları değiştirmek.
Su tüketiminde tasarruf sağlayan teknolojilerin keşfetmek.
Teknolojiyi doğru ve etkili kullanmak.
Yabancı dil öğrenimini becerilerini geliştirmek gibi
hedefleri içermektedir.

ÇALIŞMA SÜRESİ

Projemizi yerli ve yabancı ortaklarımızla birlikte 2022 Ocak ayının ikinci haftası başlatılması ve 2020 Mayıs ayının sonunda her ay yapacağımız faaliyetler ile tamamlanması planlanmaktadır. Projemizin yürütülmesinde farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitlelerimiz olan öğrencilerimiz ortak paydada buluşturularak, çalışma süreci boyunca etkin bir şekilde proje çalışma sürecinde yer alacaklardır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemiz sonuçlandığında, öğrencilerimizin çevreye karşı ve doğal kaynakların korunması konusunda daha duyarlı bireyler olması beklenmektedir. Su kaynaklarının doğru kullanılması konusunda duyarlı bireylerin topluma kazandırılması düşünülmektedir. Ayrıca farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitleler ortak paydada buluşturularak, bunlar arasında iletişimin ve etkileşim kurulacak, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

PROJE SAYFASINA GITMEK ICIN TIKLAYINIZ

YEREL BASINDA PROJEMİZ HAKKINDA ÇIKAN HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

21-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-2022

Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 21:12 - Görüntülenme: 344