T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Bor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
3883117535
Belgegeçer
3883117535
WEB
https://bortml.meb.k12.tr
Adres
Başpınar Mah. Fuat Mengi Cad. 28. Sk. No1 BOR / NİĞDE
Vizyon
Bor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak amacımız çağdaş ilkeler doğrultusunda, eğitim gayemiz sürekli öğrenen, öğrendiklerini içselleştirebilen ve sorun çözebilen, çözüm üretebilen, çok yönlü bilgi ve becerilerle donanmış, nitelikli ve yenilikçi bireyler yetiştirmektir. Mesleğinin gerekleri ile bilgi ve becerisini kaynaştıran, aldığı mesleki ve teknik eğitim ile Muhasebe, Adalet ve Çocuk Gelişimi alanlarında söz sahibi olabilecek, çağdaş gelişmeler açık, kendini yenileyebilen, merak eden, üretebilen, iş gücü piyasasında rekabetçi niteliklere sahip, aile, doğa, kent ve ülke sorunlarına duyarlı, kendisi ve çevresiyle barışık, yaşadığımız hayatı yorumlayabilen bireyler yetiştirmektir. * Bilimselliği odak noktasında tutan, * Mücadele ruhuna sahip, adil, * Çağdaş ve ulusal kültürüne sahip çıkan, * Saygılı, yardımsever, farklılıkların zenginliğinin bilincinde, * Dürüst, yardımsever ve bilinçli bir gençlik yetiştirmenin değerlerimize sahip çıkarak başarılacağına inanırız.
Misyon
Geleceğe güvenle bakan, yarın bugündür diyen, çağdaş, üretken, yeniliklere açık gençler yetiştirmek için varız. öğrencilerimizi toplumun ihtiyaçlarını çağın gereksinimlerini karşılamalarını sağlayabilecek nitelikte, onların yeteneklerini kullanabilen, üretken, kendine güvenen, üstün başarma azimleriyle topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmek amacındayız. Öğrencilerimizin toplum beklentilerine uygun mesleki bilgi birikimleriyle toplum tarafından aranan nitelikli teknik ara eleman olmaları, ara eleman gücüne ihtiyaç duyan işletmelere kendi alanında bilgili personel yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına yapıcı ve olumlu katkıda bulunmak amacındayız. Milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği birikime, teknolojiye ve donanıma sahip, bilgiyi paylaşan ve çok yönlü kullanabilen, araştırma becerisine, çevre bilincine ve doğa sevgisine sahip, mutlu ve kendisiyle barışık bireyler yetiştirmektir. * Ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, * Sorumluluk bilinci yüksek, * Bilimsel ve analitik düşünceye sahip, * Üretken ve yaratıcı, * Araştıran ve sorgulayan, * Atatürk ilkeleri ve demokratik-laik Cumhuriyete sahip çıkan, * İlkeli ve tutarlı, * Estetik beğenileri gelişmiş, * İnsana ve topluma saygılı, * Yararlı hobileri olan, * Geleceğe yön verecek ve aldığı eğitimin izlerini taşıyacak bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretmen :17
Öğrenci :98
Derslik :8
Atölye-İşlik :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kütüphane Kitap Sayısı :1088
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl kapsamında eğitim yapılmaktadır.
Saatler
Ders Başlama Saati: 08:30 // Ders Bitiş Saati: 17:20
Isınma
Doğalgazlı Merkezi Sistem
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Bor şehiriçi dolmuş seferleri ile ulaşım imkanı vardır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Bor ilçesi sınırları içerisinde, Başpınar Mahallesinde bulunmaktadır. Niğde yolu üzerinde ve Bor Terminaline yakındır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Bor ilçesi sınırları içinde olup, Niğde il merkezine uzaklığı 10 km.´dir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
2021 ve 2022 yıllarında eTwinning faaliyeti kapsamında yapılan başarılı çalışmalardan dolayı okulumuz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.
Yazdır